U kunt er voor kiezen een eliminatiedieet te voeren indien u een allergie bij uw huisdier vermoed.

Een eliminatiedieet houdt in dat u een diersoort voert die uw hond bij voorkeur nog niet eerder heeft gehad. Op deze manier weet u zeker dat er voor dit specifieke dier nog geen allergie is opgebouwd. Het is wel belangrijk dat de verhoudingen in het voer compleet zijn (orgaan, vlees en bot). 

U kiest er bijvoorbeeld voor om te starten met het voeren van alleen Konijn. Dit houdt u ten minste zes weken vol en indien blijkt dat de klachten weg blijven dan kunt u een tweede diersoort introduceren. Kies er dan bijvoorbeeld voor om twee weken uitsluitend paard te voeren naast konijn (indien konijn geen klachten opleverde). Bleven de klachten aanhouden bij het voeren van konijn, kies er dan voor om opnieuw zes weken met uitsluitend één diersoort te voeren.

Herhaal dit tot je genoeg diersoorten hebt om compleet mee te kunnen voeren. Dit houdt in vijf diersoorten met het liefst ook vis.

Wij hebben diverse kvv mixen die geschikt zijn voor gebruik tijdens een eliminatiedieet. Dit staat vermeld in de omschrijving.

Indien gewenst kunnen wij samen met u een plan opzetten.

 

 

© 2015 - 2022 puurvoer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel